duminică, 22 ianuarie 2012

Pâine cu usturoi şi verdeţuri


Ingrediente:
• 600 g făină;
• 25 g drojdie proaspătă;
• 350 ml lapte călduţ;
• 3 linguri unt;
• 2 linguriţe zahăr;
• 2 linguriţe sare;
• 4 căţei usturoi;
• 1 crenguţă rozmarin;
• câteva fire de cimbrişor;
• 1/2 lingurita busuioc uscat;
• 2 linguriţe parmezan ras fin.

Preparare:
• Dizolvăm drojdia în 100 ml lapte cald cu zahăr. Lasăm să crească apoi turnăm maiaua peste făina pe care am amestecat-o cu sare. Amestecăm adaugând restul de lapte şi unt (pe care l-am topit). Frământăm aluatul până devine elastic. Îl lăsăm acoperit în castron într-un loc cald să dospească. Între timp pregatim umplutura amestecând verdeţurile tocate şi usturoiul zdrobit mărunt cu ulei de masline.
• Dupa ce aluatul a crescut în volum îl împărţim în 2 bucăţi. Întindem cu sucitorul o fâsie mai lungă pe care o vom unge cu amestecul de verdeţuri şi usturoi. Le rulăm şi le punem într-un vas acoperit cu hârtie de copt. Lăsăm pâinea să mai crească în vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, până devine aurie.
• Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar să se răcească. Cât timp este încă fierbinte o ungem cu ulei de măsline şi presărăm parmezan ras.

Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu