Ingrediente:
• 1 os de porc;
• 7-8 cartofi;
• 1 ceapa;
• 1 ardei;
• 1 morcov;
• 1 rosie;
• 1 ou;
• 200 ml smântână;
• 2 foi de dafin;
• tarhon sau patrunjel;
• puţin ulei;
• sare;
• piper;
• oţet.
Preparare:
• Se spală şi se pune la fiert osul împreună cu ceapa.
• Se curăţă se spală şi se taie mărunt ceapa, ardeiul, morcovul, şi roşia.
• Ceapa, ardeiul, morcovul se căleşte în puţin ulei şi se adaugă în oala.
• Apoi adăugaţi foile de dafin, roşia tăiată împreună cu cartofi pe care în prealabil ia-ţi curăţat spălat şi taiat cubuleţe.
• Se lasă la fiert până se desprinde carnea de pe os.
• După ce s-au fiert se stinge focul şi se drege ciorba cu un gălbenuş de ou amestecat cu 200 ml de smântână şi un polonic de ciorbă fierbinte.
• La urmă se pune sare, piper, oţet, pătrunjelul verde tocat sau tarhon în oţet după gust.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu