sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Cornuleţe cu salam


Ingrediente pentru aluat:
• 400 g făină;
• 1 margarină;
• 1 plic de drojdie uscată;
• 1 pahar de lapte călduţ;
• 1 praf de sare;
• 1 ligură de zahăr.

Ingrediente pentru umplutură:
• 400 g salam;
• 300 g branză de burduf;
• unt „cât o nucă”;
• 3 linguri smântână;
• 1 linguriţă de muştar;
• o legătură de frunze de pătrunjel;
• sare;
• piper.

Ingrediente pentru ungerea cornuleţelor:
• 2 ouă.
Preparare:
• 200 g de făină se încorporează împreună cu margarina şi se dă la frigider.
• Celelalte 200 g de făină se amestecă împreună cu drojdia usacată şi se lasă să stea 15 minute, apoi se adaugă laptele, sarea şi zahărul. Se frământă aluatul apoi se lasă la dospit.
• Salamul împreună cu pătrunjelul se dă prin maşina de tocat şi apoi se amestecă împrună cu celelalte incrediente formându-se o pastă.
• După ce a dospit aluatul se întinde pe plansetă. Se scoate de la frigider şi celălalt şi se întinde deasupra celui dospit. Se împătură şi se întinde de 3 ori.
• Se împarte în patru. Fiecare parte de întinde şi se taie cubuleţe. Se umple cu pastă şi se adună sub formă de cornuleţ.
• Înainte să se dea la cuptor se bat ouăle şi se ung cornuleţele.

Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu