miercuri, 29 februarie 2012

Prăjitură cu mere şi iaurt

Ingrediente:
• 220 g făină;
• 110 g zahăr;
• 120 g unt;
• 200 g iaurt;
• 4-5 mere;
• 3 ouă;
• 1 fiolă esenţă de vanilie;
• 1 plic de zahăr vanilinat;
• 1 vârf de cuţit de sare;
• 2 linguri de apă rece;
• ulei;
• scorţişoară.

Preparare:
• Se încorporează în 200 g făină: un ou, untul, 10 g zahăr, sarea şi apa. După ce aţi frământat aluatul îl puneţi 2 ore la rece în frigider.
• Merele se decojesc, se taie bucăţele şi se călesc cu zahăr vanilinat şi scorţişoară.
• Din aluatul care s-a odihnit la rece se întinde o foaie care se aşază în tava unsă cu ulei sau unt. Foaia trebuie întinsă pentru a putea fi ridicată şi pe pereţi tavei.
• Peste aluat se aşază merele călite şi se introduce în cuptor pentru 20 de minute.
• Iaurtul se bate cu cele 2 ouă rămase, 20 g făină, 100g zahăr şi esenţa de vanilie.
• După ce au trecut cele 20 de minute, scoateţi tava din cuptor, peste care adăugaţi crema cu iaurt şi o introduceţi din nou la cuptor pînă cănd se rumeneşte uşor.



Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu