vineri, 24 februarie 2012

Ciorbă cu paste dovlecel şi conopidă


Ingrediente: 
• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• 3-5 cartofi;
• câteva bucheţele de conopidă;
• 1 dovlecel;
• câţiva caţei de usturoi;
• 150-200 paste făinoase;
• bulion (pastă de tomate sau suc de roşii);
• ulei;
• busuioc;
• pătrunjel;
• sare;
• piper.

Preparare: 
• Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece.
• Ceapa şi morcovul se curăţă şi se taie cubuleţe, după care se călesc în puţin ulei.
• Se adaugă cartofi tăiaţi cubuleţe, bucheţelele de conopidă şi se acoperă cu apă.
• Spre fierbere se adaugă şi dovlecelul tăiat cubuleţe.
• La urmă se adaugă usturoiul zdrobit, bulionul, busuiocul, pătrunjelul, sare şi piper după gust.

Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu