marți, 3 aprilie 2012

Ciorbă de orez cu inimi şi pipote

Ingrediente:
• ½ kg de inimi şi pipote de pui;
• 150-200 g orez (sau cum doriţi);
• 1 ceapa;
• 1 ardei;
• 1 morcov;
• 1 pătrunjel;
• 1 ţelină;
• 1 ou;
• 200 ml smântână sau lapte;
• 2 foi de dafin;
• leuştean sau tarhon;
• puţin ulei;
• oţet;
• sare;
• piper.

Preparare:
• Se spală inimi şi pipote de pui, apoi se pun la fiert.
• Se curăţă şi se spală legumele.
• Ceapa şi morcovul se taie mărunt, se călesc în puţin ulei şi se adaugă în oală. După care se adaugă ardeiul, pătrunjelul, ţelina (tăiate cubuleţe) şi orezul (ales şi spălat).
• După ce s-au fiert, se stinge focul şi se drege ciorba cu gălbenuş amestecat cu 200 ml de smântână şi un polonic de ciorbă fierbinte.
• În final adăugaţi leuştean sau tarhon tăiat mărunt, oţet, sare şi piper după gust.

Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu