luni, 21 mai 2012

Ciorbă de roşii


Ingrediente: 
• 1 kg rosii;
• 3 linguri orez;
• 1 ardei;
• 1 ceapă;
• 1 ţelină;
• 1 morcov;
• leuştean verde;
• ulei;
• vegeta;
• sare.

Preparare: 
• Punem la fiert un litru de apă cu puţină vegeta şi adăugăm legumele tocate (fără roşii), orezul atunci când apa începe să fiarbă.
• Roşiile le punem la fiert, iar după ce le crapă pieliţa, le scoatem cu o paleta şi le lăsam puţin la răcit. Apoi curăţăm de coajă şi le îndepărtăm cotoarele.
• Pasăm cu blenderul roşiile curăţate.
• Adăugam sosul în oală şi două-trei linguri de ulei.
• După ce s-a fiert, adăugăm leuşteanul tocat mărunt şi sare, după gust.

Poftă buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu